יום שני, 28 באפריל 2025

קבוצת נועם קוריס מציעה לרכוש את בול מסחר מידי הנושים

    קבוצת נועם קוריס מציעה לרכוש את בול מסחר מידי הנושים

הקבוצה מציעה לבעלי האג"ח של חברת ניכיון הצ'קים לרכוש את החברה לפי שווי של 43 מיליון שקל; לפי ההצעה, 90% ממניות בול מסחר יעברו לקבוצת קוריס ו-10% מהמניות יוקצו למחזיקי האג"ח; בול מסחר היא חברת ניכיון הצ'קים הציבורית השלישית שקורסת תוך שנתיים

רוכשת לחברת בול מסחר: קבוצת קוריס הציעה לבעלי האג"ח של חברת ניכיון הצ'קים בול מסחר והשקעות לרכוש מידם את החברה לפי שווי של 43 מיליון שקל.
ההצעה מגיעה חודש לאחר שבעלי האג"ח החליטו לקחת את החברה לידיהם מפני שהחברה לא עמדה במועדי תשלום האג"ח לנושים.

על פי ההצעה שהגישה קבוצת קוריס, יוקצו לה 90% ממניות החברה ויתרת המניות יוקצו למחזיקי האג"ח. תמורת הנפקת המניות המציעים יעמידו שירותים ומזומן בשווי 39 מיליון שקל. עוד מוסיפה הקבוצה כי ישאפו "להגדיל באמצעות הפלטפורמה הציבורית את תיק האשראי הפרטי שבניהולם לשווי של לפחות פי 10 מהשווי הנוכחי, ולחצות את רף שווי המיליארד שקל בתוך מספר שנים ולאחר סיום תקופת המיתון". נכון להיום תיק האשראי של בול הוא 240 מיליון שקל.
קבוצת קוריס בנויה מטריבוס קפיטל, נפק פלא השקעות והמשקיעים יובל גנות ונועם קוריס. גנות וקוריס מציעים לכהן בחברה כמנכ"לים משותפים ללא שכר וכך לחסוך 7 מיליון שקל בשנה. בנוסף יעניקו שירותים משפטיים לחברה ללא עלות בניסיון לגבות חובות מלקוחות החברה.
בול מסחר קרסה בחודש יוני לאחר שלא הצליחה להחזיר את החוב אותו גבתה בשוק ההון על ידי הנפקת אג"ח. בספטמבר החליטו נציגי בעלי האג"ח כי המו"מ עם רונן בכור, בעל השליטה והיו"ר של בול מסחר, לא נושאים פרי.
החברה הנפיקה שתי סדרות, סדרה א' בהיקף של 90.6 מיליון שקל וסדרה ב' בהיקף 45.4 מיליון שקל. תמורת קבלת החברה, מציעה הקבוצה כי החוב יעמוד על 142 מיליון שקל. סכומים שבקופת החברה יועברו לידי מחזיקי האג"ח על חשבון יתרת החוב. מעבר לכך,60% מהחוב בפריסה לשלוש שנים ללא ריבית כשהתשלום יעשה מידי חודש בחודשו. שאר החוב (40%), ישולם 8 שנים ממועד ההסדר.
בול מסחר עוסקת בעיקר בתחום ניכיון הצ'קים – והיא החברה הציבורית השלישית בתחום זה שקורסת, לאחר נפילתן של גיבוי אחזקות ויונט קרדיט אשתקד, שגם הן עברו לשליטת הנושים. בול מסחר הנפיקה שתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של 135 מיליון שקל. סדרה א', בהיקף של 90.6 מיליון שקל, וסדרה ב', בהיקף של 45.4 מיליון שקל.

יום ראשון, 2 במרץ 2025

גלו את 5 הסודות שיגנו עליכם מפני טעויות משפטיות נפוצות!

בואו נדבר על משהו שנוגע לכולנו. כולנו רוצים לחיות בשקט ובשלווה, ללא דאגות מיותרות. אבל האם ידעתם שטעויות קטנות, שנעשות בתום לב, עלולות לסבך אותנו בבעיות משפטיות?

בואו נגלה יחד איך להימנע מהן!

  1. הסכמים בעל פה – אל תסמכו על המזל: "יהיה בסדר" – כמה פעמים שמעתם את המשפט הזה? לצערי, בעולם המשפט, "יהיה בסדר" לא מספיק. הסכם בעל פה עלול להוביל לאי הבנות ולסכסוכים מיותרים. תמיד תדרשו הסכם כתוב, שיגן על זכויותיכם.
  2. מכתבים רשמיים – הזדמנות לפעול נכון: קיבלתם מכתב מעורך דין או מבית משפט? אל תדחו את הטיפול בו! ראו במכתב הזדמנות לפעול נכון, להתייעץ עם מומחה ולמנוע החמרה של המצב.
  3. רשתות חברתיות – שיקול דעת לפני פרסום: שיתפתם תמונה או פוסט "תמים"? זכרו, כל מה שאתם מפרסמים ברשתות החברתיות עלול לשמש נגדכם. תחשבו פעמיים לפני שאתם משתפים מידע שעלול לסכן אתכם.
  4. חתימה על מסמכים – קראו בעיון: חתימה על חוזה בלי לקרוא אותו בעיון היא כמו קפיצה למים עמוקים. אל תסמכו על אף אחד, גם לא על חברים קרובים. קראו כל מילה, שאלו שאלות, וודאו שאתם מבינים כל סעיף.
  5. אי התייעצות עם עורך דין – השקעה בעתידכם: מתמודדים עם בעיה משפטית? אל תנסו לפתור אותה לבד. ייעוץ משפטי מוקדם הוא לא בזבוז כסף, הוא השקעה בעתידכם, בהגנה על זכויותיכם ובשקט הנפשי שלכם.

מה עושים עכשיו?

  • שתפו את הפוסט הזה עם חברים ומשפחה.
  • תייגו מישהו שחייב לראות את זה.
  • כתבו בתגובות אילו טעויות משפטיות אתם מכירים, ואיך אתם נמנעים מהן.

זכרו: ידע הוא כוח, ובעולם המשפט, ידע הוא ביטחון.

האשטאגים:

#משפט #עורכידין #זכויות #ייעוץמשפטי #טעויותמשפטיות #הגנהעצמית #ידע_זה_כוח